"Educar la ment sense educar el cor, no és educar en absolut" (Aristòtels)

EDAT DEL BLOG

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

dimarts, 17 de novembre del 2015

BLOCS LÒGICS I LA LÒGICA MATEMÀTICA

La lògica matemàtica és el bloc on s'estudien aspectes de les matemàtiques infantils que són comuns a totes les parts en què tradicionalment solen dividir-se les matemàtiques escolars. La classificació i la seriació estan estretament vinculades amb l'aprenentatge del nombre, el mesurament i la geometria. Tant la classificació com la seriació s'estudien dins del marc  de les relacions. Un dels materials utilitzats en les aules d'infantil per a exercitar la lògica matemàtica són els blocs lògics.
Els BLOCS LÒGICS són un material format per 48 figures geomètriques de distint color, forma, tamany i grossor:
Les primeres activitats que se solen realitzar amb els blocs lògics solen tindre l'objectiu que els xiquets es familiaritzen amb les propietats dels blocs i que identifiquen les formes, els colors, el tamany,etc. 
Es poden fer dos classes distintes d'activitats. Poden donar-nos les propietats dels objectes, de manera que els xiquets hagen de localitzar l'objecte o objectes que complixen dites propietats o poden donar-nos un dels blocs lògics de manera que els xiquets tinguen que "descriure-ho" assenyalant les propietats que té.
Són un material molt versàtil ja que es poden utilitzar no sols per a ensenyar tots els descriptors anteriors sinó també per a  treballar conceptes com: abans i després; dalt i baix; damunt i davall...

Estos són alguns dels exercicis que desenrotllament en l'aula amb este material:
1. Classifiquem les peces atenent a alguna de les seues qualitats: tamany, color, forma o grossor
2. Realitzem sèries amb estes peces atenent a qualsevol de les seues qualitats.
2. Utilitzem per a realitzar les operacions de lògica matemàtica que estiguem treballant en eixe moment: sumar, restar, descompondre...
3. Treballem amb ells per a ensenyar conceptes tals com: dalt/baix; damunt/davall/ al costat de...etc
4.Amb ells també podem exercitar la descripció.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada